Apps voor middelbare scholieren

Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone op zak en ook de tablets gaan als ware broodjes over de toonbank. Dit heeft er ook voor gezorgd dat er steeds meer applicaties bij zijn gekomen, het is moeilijk om deze nog van elkaar te kunnen onderscheiden. Er zijn tientallen categorie├źn te vinden met betrekking tot apps, waaronder ‘school- en leerwerk’. Wij hebben enkele onwijs handige en effectieve applicaties voor de middelbare scholier gevonden:

Der Die Das

Sommige scholieren hebben aanleg voor vreemde talen, maar bij andere gaat dat een stukje moeilijker. De applicatie ‘Der Die Das’ kan de helpende hand bieden. Deze app kan namelijk voor jouw de Duitse naamvallen vinden van bijna elk woord. Dit kan helpen bij jouw huiswerk en je steekt er nog wat van op. Daarnaast beschikt deze applicatie ook over een Duits woordenboek, zodat jij deze altijd bij de hand zal hebben. De Der Die Das app is helemaal gratis!

Google Translate

De applicatie ‘Google Translate’ is ook volledig kosteloos en redelijk handig. Toch worden sommige vertalingen wel foutief gegeven, daarom is een dubbelcheck noodzakelijk. Voor losse woorden is de app optimaal, maar voor hele zinnen is het wat moeilijker.

Latijn+

Een Latijn vertaling maken is een pittige opdracht en het vergt vooral heel veel tijd. Steeds maar weer het welbekende woordenboek erbij pakken, het is om gek van te worden. Maar dankzij de ‘Latijn+’ applicatie is dat verleden tijd. Deze app helpt om de juiste woorden razendsnel te vinden, maar beschikt ook over spreuken en interessante informatie over de cultuur en goden. Deze app kost slechts 0,89 eurocent!

Grafische Rekenmachine

Leerlingen hebben op school vaak twee dingen nodig, de Binas en de grafische rekenmachine. Toch kan zo’n rekenmachine erg prijzig zijn en het is een object dat snel vergeten zal worden. Daarom is het slim om de ‘Grafische Rekenmachine’ applicatie te downloaden.