Apps voor bewegingsonderwijs

Steeds vaker worden er applicaties gebruikt in het leslokaal. De leerkrachten kunnen er niet meer omheen en kunnen deze moderne technologie nu ook als lesstof inzetten. Educatieve applicaties maken lessen niet alleen interessanter, maar ook gemakkelijker en soms zelfs vele malen leuker. Wij hebben ook even gekeken naar de educatieve apps voor bewegingsonderwijs, oftewel voor actieve opdrachten en gymlessen.

LO-app

De applicatie ‘LO-app’ is perfect voor de Nederlandse gymnastiek leerkrachten. Leerlingen kunnen met behulp van deze mobiele app namelijk gemakkelijk bewegingsoefeningen doen. De gratis applicatie beschikt over speciale video’s, instructiebeelden en leskaarten. Het is mogelijk om alle filmpje offline af te spelen, dus een goede WiFi is niet eens een vereiste. Let wel op, de Lo-app is alleen beschikbaar in de App Store. In de toekomst zal er ook een Android-versie uitkomen.

Hudl Technique

Voor het bestuderen van bepaalde bewegingen raden wij de Hudl Technique applicatie aan. Deze app brengt perfect in beeld waar er op gelet moet worden en welke essentiële fouten er gemaakt kunnen worden. Daarnaast kunnen de gebruikers ook notities maken en gemakkelijk een voice-over inspreken. De Hudl Technique app kan kosteloos worden gedownload in de App Store en de Google Play Store.

Giant Scoreboard

Wat de Giant Scoreboard applicatie nu precies is, dat kan je wel uit de naam aflezen. Het is namelijk een groot en digitaal scorebord die gebruikt kan worden in de les. Zowel de puntentelling als de tijd worden automatisch bijgehouden.

Team Shake

Teams maken bij gymlessen, het kan nog een heel karwei zijn en zonde van de tijd. Met de Team Shake app worden de teams in één keer getoond, wel moeten van te voren alle namen in de applicatie worden gezet. Daarnaast is het mogelijk om ook het geslacht in te vullen, zodat er evenveel meiden en jongens in beide teams zitten.