Huiswerk applicaties

In het onderwijs wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de moderne voordelen. Het komt dan ook vaak voor dat er applicaties worden gebruikt in de les. Educatieve apps maken lessen energieker, leuker en spannender. In dit artikel hebben wij enkele handige applicaties uitgelicht die een helpende hand kunnen bieden bij het huiswerk.

Homework

Verreweg de meest complete huiswerk applicatie is ‘Homework’. Deze app kan worden gedownload in de App Store en is daarmee geschikt voor de iPhone, iPad en zelfs de Apple Watch. In een handig dashboard kunnen de gebruikers gemakkelijk zien hoeveel huiswerk er op een bepaalde dag gemaakt moet worden. Maak gebruik van de handige agenda, die dag per dag te bekijken zal zijn. Daarnaast kunnen ook de docenten deze app gebruiken en kunnen de leerlingen via die weg vragen stellen.

Quizizz

Lesstof overhoren kan op zijn tijd aardig saai worden, maar gelukkig kan de ‘Quizizz’ applicatie daar verandering inbrengen. Deze app geeft de gebruiker de kans om een quiz te maken, waarmee leerlingen vervolgens zichzelf kunnen overhoren. Het is een wat meer dynamische manier van leren. Na elke quiz zal worden getoond wat het eindcijfer zal zijn, hoeveel vragen juist en fout zijn beantwoord.

Do It Tomorrow

Een van simpelste applicaties is de ‘Do It Tomorrow’. Het is eigenlijk een lijstje waarop staat wat jij nog moet doen, simpeler kunnen wij het ook niet maken. Toch is het onwijs handig, want op deze manier kan jij nooit vergeten wanneer er een toets of examen op het programma staat. Natuurlijk kan ook deze applicatie gratis worden gedownload in de App Store of de Google Play Store.