Leerlingen kunnen zo applicaties maken!

Veel scholen gaan mee met de tijd en maken gebruik van computers en tablets. Maar eigenlijk beschikt ook bijna iedere scholier over een smartphone. Deze apparaten werken het beste met de juiste applicaties, dit kan pure entertainment zijn maar ook in combinatie gaan met leren. Zo is het mogelijk om de leerlingen zelf hun eigen applicaties te laten ontwikkelen. Dit is de toekomst en kan ook zeker van belang zijn in hun verdere leven. Bekijk hieronder enkele handige applicaties waarmee de leerlingen direct aan de slag kunnen gaan.

Mobincube

Bij Mobincube krijgen de gebruikers de kans om een eigen applicaties te ontwerpen en deze vervolgens ook echt te laten uitbrengen in de App Store of Google Play Store. Een betaling is niet noodzakelijk, al zal er dan wel reclame in de applicatie verschijnen. De gebruiker hoeft niet over programmeer kennis te beschikken, wat ook een voordeel is.

Appypie

De app Appypie gaat eigenlijk exact hetzelfde te werk als de applicatie hierboven. Jij kan gratis (maar met reclame) een applicatie ontwikkelen en uitbrengen in de winkel. Alleen zijn de mogelijkheden wat beperkter, maar desondanks zeer overzichtelijk en leerzaam.

Buildfire

Wil jij wat meer zelf doen en voor een uitgebreider pakket kiezen, dan is de applicatie Builfire de juiste oplossing. Er kan in een overzichtelijke omgeving worden gewerkt aan de app, maar ook wat meer aan de grafische kant. Een klein nadeel, er moet wel betaald worden om de applicatie in de winkel te krijgen.

Swift

Het systeem Swift is bedacht en uitgebracht door het bekende bedrijf Apple. Met dit systeem kunnen de leerlingen nog verder gaan en meer leren over het programmeren en ontwerpen van applicaties. Er staat ook een online cursus voor de nieuwe gebruikers klaar, wat ontzettend handig is!