Leren lezen applicaties

Zal jouw kind binnenkort de overstap maken van groep 2 naar groep 3? Dan zijn er mogelijkheden om jouw kind met meer zelfvertrouwen deze stap te laten maken. Er zijn namelijk vele applicaties te vinden die kinderen kennis laten maken met leren lezen. Deze applicaties sluiten aan met de lesmethodes op de school en kunnen dat ene juiste zetje in de rug geven. Daarnaast willen de kinderen ook maar als te graag spelletjes spelen op de iPad, wat natuurlijk ook perfect aansluit. Hieronder hebben wij enkele applicaties genoteerd die jouw kind spelenderwijs helpt leren lezen:

Bobo Letters

De applicatie ‘Bobo Letters’ zullen de kinderen met de aardige Bobo aan de slag gaan. Dit tekenfiguur is bekend van de televisie en de bijbehorende tijdschriften. Er zal kennis worden gemaakt met letters en lettergrepen. De applicatie kan worden bijgewerkt naar de leeftijd van het kind of het niveau. Bobo Letters is verkrijgbaar in de App Store voor een bedrag van 1,99 euro.

Juf Jannie leren lezen

In de categorie educatieve applicaties staat Juf Jannie al enige tijd bovenaan. Deze app is gemaakt op basis van de bevindingen en lesmethodes van leerkrachten. Met name de app ‘Juf Jannie leren lezen’ is erg populair en is beschikbaar voor kinderen vanaf vier jaar. Er zijn in zeven verschillende oefeningen beschikbaar in de applicatie, welke voornamelijk zijn gericht op kinderen in groep 3. Deze applicatie is verkrijgbaar in de App Store voor 5,99 euro.

Het lettercircus

De applicatie ‘Het lettercircus’ is beschikbaar voor iPad-gebruikers en beschikt over dertig verschillende verhalen over letters. Het is mogelijk om deze verhalen als ouder voor te lezen of dat te laten doen door een stemacteur. In de afbeeldingen zitten meerdere letters verborgen, het is aan het kind de taak om deze te vinden. Het is een effectieve en vooral leuke manier om in aanraking te komen met letters. Het lettercircus kost 4,49 euro.