Muziekonderwijs applicaties

Tegenwoordig kunnen de leerkrachten er niet langer meer omheen en worden de educatieve applicaties steeds vaker toegepast in het dagelijks onderwijs. Deze apps maken lessen meer dynamisch en vele malen aantrekkelijker voor de leerlingen. Hieronder hebben wij de leukste applicaties voor muziekonderwijs genoteerd:

Improvox

Voor vele in zingen een passie, maar of ze het nu echt kunnen is nog maar de vraag. De applicatie ‘Improvox’ biedt de helpende hand. Deze vocal-app creëert namelijk een prachtige harmonie en laat jouw zangstem geweldig klinken. Alle toonhoogtes worden automatisch gecorrigeerd, maar de gebruiker kan er ook een eigen draai aan geven.

Garageband

Een van de meest bekende muziekapplicaties is ‘Garageband’. Deze app is enkel en alleen beschikbaar voor gebruikers van een iPhone en iPad. Het is als het ware een zeer ruime instrumentenbibliotheek, jij kan zelf een instrument uitkiezen en er vervolgens mee gaan spelen. Maak een eigen lied of maak een nieuwe versie van een bekende hit. Deze applicatie kan ook perfect in de klas gebruikt worden.

EasyBeats 3

Hoewel de applicatie Garageband de gebruiker de kans geeft om alle kanten op te gaan, draait het bij de app ‘EasyBeats 3’ alleen om het creëren van nieuwe beats. Eigenlijk lijkt de interface wel een beetje op een MPC-speler en dat klopt ook helemaal. De werking is ongeveer hetzelfde, jij kan samples inladen, zelf muziek inspelen, effecten invoegen en nog veel meer. Daarnaast kan jij een beat daarna gemakkelijk delen met vrienden, gebruik hiervoor de mail, FaceBook of zelfs sms.