Vertaal applicaties

Misschien ben jij op een schoolreis in het buitenland of wil je een buitenlander interviewen voor een schoolproject. Dan kan een taal een behoorlijk hindernis zijn, gelukkig zijn hier tal van oplossingen voor te vinden. Tegenwoordig kan jij met een smartphone en een handige applicatie al erg ver komen. Hieronder hebben wij namelijk drie gratis apps genoteerd die helpen bij vertalen, deze kunnen wel uitsluitend in de Google Play Store worden aangeschaft.

Google Translate

Waarschijnlijk heb jij wel eens gehoord van Google Translate. Dit hulpmiddel is ontzettend handig bij het vertalen van teksten, echter zijn deze niet altijd even nauwkeurig. Bij de applicatie van Google Translate is wel een stukje beter en beschikt ook over meer functies. Het is bijvoorbeeld mogelijk om teksten in foto’s te laten vertalen in meer dan 90 verschillende talen. Er kan ook wat worden ingesproken en vervolgens in een andere taal worden afgespeeld. Bij een paar talen is hier niet eens een internetverbinding voor nodig.

iTranslate

Wil je liever eens een andere app uitproberen, dan raden wij de iTranslate applicatie aan. Eigenlijk lijkt deze app wel op de versie van Google, zo zijn er ook 90 talen beschikbaar. Met name de overzichtelijkheid en gemak zijn een groot voordeel. De app is gratis al zal je dan wel last hebben van veel reclame, om die te laten uitschakelen dient er vijf euro betaald te worden. Het is dan ook mogelijk om langere teksten te laten vertalen op de iTranslate app.

Voice Translator

Zoals de naam al zegt richt deze applicatie zich op het inspreken en afspelen van vertalingen. Hele gesprekken kunnen gemakkelijk en snel worden vertaald. Hierdoor ben jij altijd goed verstaanbaar in het buitenland en kom je nooit voor een vervelende situatie te staan. Wij raden iedereen dan ook aan om deze app op vakantie te gebruiken.